Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

-10% на вcі позиції бренду Spigen до 31 травня До каталогу 🤑

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

У iOS 18 додадуть функції доступності

У iOS 18 додадуть функції доступності

в iCases Blog

Які з'являться наприкінці цього року із оновленнями програмного забезпечення.

Компанія Apple оголосила про низку нових функцій, пов'язаних з доступністю, які з'являться пізніше цього року в оновленнях програмного забезпечення, включаючи iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 та visionOS 2. Оголошення було зроблено напередодні Всесвітнього дня розповсюдження інформації про доступність.

Основними новими функціями доступності для iPhone та iPad стануть

  • Відстеження руху очей
  • Музичні тактильні ефекти
  • Мовні теги
  • Транспортні сигнали

Користувачі Mac отримують поєднання клавіш VoiceOver і підтримку мандаринської мови для Personal Voice, а Vision Pro - загальносистемні живі субтитри, зменшення прозорості, інтелектуальну інверсію і зменшення миготливого світла.

Відстеження очей

За словами Apple, функція Eye Tracking на iPhone та iPad дозволяє користувачам взаємодіяти з системними інтерфейсами та додатками, використовуючи тільки очі:

За допомогою штучного інтелекту Eye Tracking надає користувачам вбудовану опцію для навігації по iPad та iPhone тільки на власні очі. Розроблений для користувачів з обмеженими фізичними можливостями, Eye Tracking використовує фронтальну камеру для налаштування та калібрування за лічені секунди, а за допомогою машинного навчання на пристрої всі дані, що використовуються для налаштування та керування цією функцією, надійно зберігаються на пристрої та не передаються Apple.

Відстеження очей працює у програмах iPadOS та iOS і не потребує додаткового обладнання чи аксесуарів. За допомогою Eye Tracking користувачі можуть переміщатися елементами програми та використовувати Dwell Control для активації кожного елемента, отримуючи доступ до додаткових функцій, таких як фізичні кнопки, свайпи та інші жести виключно очима.

Тактильна музика

При включенні функції Taptic Engine iPhone відтворює «дотики, текстури та тонкі вібрації», які відповідають звучанню музики:

Music Haptics – це новий спосіб для користувачів, які глухі чи погано чують, випробувати музику на iPhone. З увімкненою цією функцією доступності Taptic Engine в iPhone відтворює дотики, текстури та вдосконалені вібрації у звуку музики. Music Haptics працює з мільйонами пісень у каталозі Apple Music і буде доступний як API для розробників, щоб зробити музику доступнішою у своїх додатках.

Голосові скорочення

Користувачі iPhone та iPad можуть призначити «особисте мовлення», яке Siri зможе розуміти, щоб «активувати ярлики або виконувати складні завдання».

Сигнали руху автомобіля

Ця функція покликана зменшити захитування при погляді на екран iPhone або iPad в автомобілі, що рухається.

За допомогою Vehicle Motion Cues анімовані точки по краях екрану становлять зміни у русі транспортного засобу, щоб допомогти зменшити сенсорний конфлікт, не втручаючись в основний контент. Використовуючи датчики, вбудовані в iPhone і iPad, Vehicle Motion Cues розпізнає, коли користувач знаходиться в автомобілі, що рухається, і реагує відповідним чином. Функція може бути налаштована на автоматичне відпочинок на iPhone або включати і вимикати в Центрі керування.

CarPlay

У CarPlay буде реалізовано голосове керування, колірні фільтри та розпізнавання голосу.

Розпізнавання голосу в CarPlay дозволить глухим водіям і пасажирам отримувати повідомлення про гудки та сирени автомобілів.

Живі субтитри на Vision Pro

У visionOS 2 буде реалізована підтримка живих субтитрів, що дозволить користувачам, що погано чують, стежити за розмовами в реальному часі і аудіозаписами в додатках.

Інші функції

Apple розповіла про інші функції доступності, які будуть додані до її платформи пізніше цього року:

- Для сліпих користувачів або слабозорих VoiceOver буде включати нові голоси, гнучкий голосовий ротор, регулятор гучності і можливість налаштування поєднань клавіш VoiceOver на Mac.
- Екран запропонує новий режим читання і можливість легкого запуску режиму виявлення за допомогою кнопки дії.
- Користувачі Брайля отримають новий спосіб розпочати та залишитися у Braille Screen Input для більш швидкого керування та редагування тексту; доступність японської мови для Braille Screen Input; підтримка багаторядкового шрифту з Dot Pad; та можливість вибору різних таблиць введення та виведення.
- Для користувачів з низьким зором, Hover Typing показує більший текст під час введення в текстовому полі, а також у кращому шрифті та кольорі користувача.
- Для користувачів, які ризикують втратити здатність говорити, Personal Voice буде доступний китайською мовою. Користувачі, які мають труднощі з вимовою чи читанням повних пропозицій, зможуть створити особистий голос, використовуючи скорочені фрази.
- Для користувачів, які не говорять, Live Speech буде включати категорії та одночасну сумісність із Live Captions.
- Для користувачів з обмеженими фізичними можливостями віртуальний трекпад для AssistiveTouch дозволяє користувачам керувати своїм пристроєм, використовуючи невелику область екрану як трекпад зі змінним розміром.
- Switch Control буде включати можливість використовувати камери в iPhone і iPad для розпізнавання жестів торкання пальця в якості перемикачів.
- Голосове управління пропонуватиме підтримку словників користувача і складних слів.

Додати коментар
Ще статті за темою