Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Spotify звинувачують у порушенні авторських прав

Spotify звинувачують у порушенні авторських прав

в iCases Blog

Музичні видавці.

NMPA (Національна асоціація музичних видавців) виступила із заявою про припинення співпраці зі Spotify, звинувачуючи потоковий сервіс у неправомірному використанні контенту, захищеного авторським правом, без відповідної ліцензії. Публікація заяви на сторінках Billboard наголосила, що Spotify, на їхню думку, "допускає розміщення неліцензійних музичних композицій у своїх аудіозаписах, відеоматеріалах та подкастах".

Представники NMPA вимагають від Spotify негайного видалення неліцензійного контенту з платформи або прийняття "повноти відповідальності" за його використання. Організація, що представляє інтереси музичних видавців та авторів пісень у США, наголошує на своїй місії із захисту авторських прав на музику.

За словами NMPA, хоча Spotify має ліцензії на механічне відтворення та публічне виконання музичних композицій, використання текстів пісень і музики в контексті відеоматеріалів і подкастів вимагає додаткових правових угод, які мають бути укладені безпосередньо з правовласниками.

Нам стало відомо, що Spotify відображає тексти пісень, відтворює та розповсюджує музичні кліпи та подкасти з використанням музичних творів без згоди чи компенсації відповідним видавцям та/або адміністраторам (нашим членам), які контролюють авторські права на музичні композиції. Таким чином, ці види використання музичних творів на платформі Spotify не ліцензуються або незабаром стануть неліцензійними.

Закон про авторське право США, як правило, надає власникам авторських прав виключне право, серед іншого, відтворювати, розповсюджувати, демонструвати, публічно виконувати та створювати похідні роботи зі своїх захищених авторським правом робіт відповідно до 17 U.S.C. Сн. 106. Порушення цих виняткових прав є порушенням авторських прав відповідно до 17 U.S.C. Сн. 501.

Таким чином, Spotify, схоже, бере участь у прямому порушенні, розміщуючи неліцензовані музичні твори у своїх текстах, відео та подкастах, а також поширюючи несанкціоновані репродукції, синхронізації, відображення та похідні використання цих музичних творів серед своїх користувачів. Що ще гірше, Spotify одержує прибуток від такого порушення.

Відповідно, від імені наших членів NMPA вимагає, щоб неліцензійні тексти пісень, музичні кліпи та подкасти були видалені з платформи, або Spotify нестиме відповідальність за авторські права за подальше використання цих творів.

Прес-секретар Spotify, коментуючи заяву NMPA для Billboard, назвав її "спробою маніпулювання громадською думкою, повною брехнею та спотвореними фактами". Компанія підкреслила, що у 2023 році виплатила "рекордні суми" авторам пісень і прагне ще більш значних досягнень у цьому напрямі цього року.

Додати коментар
Ще статті за темою