Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

-10% на вcі позиції бренду Spigen до 31 травня До каталогу 🤑

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

TikTok ByteDance подає позов проти уряду США

TikTok ByteDance подає позов проти уряду США

в iCases Blog

У спробі покласти край законопроекту, який вимагає, щоб TikTok було продано некитайській компанії протягом кількох місяців або зіткнулося із забороною в США.

Прийнятий у квітні закон Protecting Americans від Apps Controlled by Foreign Bad Apps Act вимагає від ByteDance відмовитися від володіння TikTok протягом дев'яти місяців; цей строк може бути продовжено на три місяці, якщо правочин відбудеться; якщо TikTok не буде проданий, законопроект заборонить магазинам додатків і компаніям робити програму TikTok доступною для користувачів. У цьому випадку TikTok має закритися 19 січня 2025 року.

ByteDance називає закон «кричуще неконституційним» і стверджує, що TikTok немає можливості продовжувати роботу в США; 270-денний графік «неможливий», і навіть у цьому випадку, на думку компанії, закон є «екстраординарним та неконституційним твердженням влади».

Якщо це буде підтримано, це дозволить уряду вирішити, що компанія більше не може володіти та публікувати інноваційну та унікальну мовну платформу, яку вона створила. Якщо Конгрес зможе це зробити, він може обійти Першу поправку, пославшись на національну безпеку та наказавши видавцеві будь-якої окремої газети чи веб-сайту продати, щоб уникнути закриття. І для TikTok будь-яке таке відчуження відобразить американців від решти світової спільноти на платформі, присвяченій спільному контенту - результат, що принципово суперечить прихильності Конституції як свободі слова, так і свободі особистості.

У позові стверджується, що закон порушує Першу поправку і що «спекулятивні та аналітично небездоганні» побоювання щодо безпеки та маніпулювання контентом не є достатньою підставою для обмеження свободи слова 170 мільйонів користувачів TikTok у США.

ByteDance стверджує, що американська платформа TikTok не є комерційно життєздатною, оскільки обмежує пул контенту та підриває «цінність та життєздатність бізнесу TikTok у США». ByteDance також стверджує, що технічно неможливо передати вихідний код TikTok новому власнику. Це пов'язано з тим, що новим інженерам знадобляться роки, щоб ознайомитися з кодом достатньо для виконання рутинного обслуговування, а також потрібно переробити код, щоб уникнути використання програмних інструментів ByteDance, що неможливо протягом 270 днів.

Уряд Китаю заявив, що він «має намір рішуче протистояти» будь-яким спробам продати TikTok компанії am і що Китай має схвалити продаж. Китай не схвалить продаж рекомендаційного двигуна TikTok; ByteDance вже перенесла американські дані на сервери, що належать Oracle, але американські законодавці вважають, що цього замало захисту користувачів.

Небагато американських компаній можуть дозволити собі купити TikTok, а технологічним гігантам, які можуть це зробити, швидше за все, буде заборонено це робити через антимонопольні міркування.

ByteDance просить суд визнати закон, який порушує Конституцію США ByteDance просить суд визнати закон, що порушує Конституцію США, і заборонити генеральному прокурору США виконувати його.

Додати коментар
Ще статті за темою