Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple пояснила, чому в Айфон з'являлися віддалені фотографії

Apple пояснила, чому в Айфон з'являлися віддалені фотографії

в iCases Blog

Проблема не пов'язана з тим, що Apple зберігає віддалені фото в iCloud.

Минулого тижня деякі користувачі iPhone повідомили про помилку в оновленні Apple IOS17.5, через яку старі віддалені фотографії знову з'являлися у додатку «Фото». Apple негайно випустила оновлення iOS 17.5.1, щоб виправити проблему, але для багатьох користувачів опис «пошкодження бази даних» у примітках до випуску виявився занадто коротким і спричинив пошкодження даних.

Тепер Apple надала більш детальну інформацію про проблему та її причини. У бесіді з 9to5Mac Apple заявила, що проблема ніяк не пов'язана з фотографіями iCloud і що вона ніколи не мала доступу до віддалених фотографій. Навпаки, пошкоджений запис у базі даних на постраждалому пристрої став причиною повторної появи віддалених фотографій. Іншими словами, відновлені віддалені зображення були розміщені локально і ніколи не залишали ці пристрої.

Apple заявила, що в окремих випадках IOS17.5 випадково перевантажує програму «Фото» віддаленими зображеннями і відновлює файли з пошкоджених даних. За словами Apple, проблема торкнулася невеликої кількості користувачів і невеликої кількості фотографій.

В якості ілюстрації до повідомлення про те, що деякі з відновлених фотографій занадто старі, Apple рекомендує копіювати пошкоджені дані з одного пристрою на інший при відновленні локальної резервної копії, перенесення пристрою на пристрій або відновлення резервної копії пристрою з iCloud (тобто, коли ви не Ви використовуєте iCloud Photos). Він заявив, що це можливо.

В одній з претензій, яка була опублікована на Reddit і пізніше видалена, стверджувалося, що фотографія користувача була видалена і знову з'явилася на iPad, який був проданий другові. Apple заявила, що цього могло не статися, якщо користувач видалив пристрій перед продажем, скориставшись опцією «Очистити весь вміст та налаштування» у розділі «Налаштування» або «Загальні» «Перенесення чи скидання». Користувач не виконав цей необхідний крок, або він був неправильно вказаний.

Щоб вирішити цю проблему, слід зазначити, що оновлення Apple IOS 17.5.1 не видаляє раніше видалені фотографії, які знову з'являються після оновлення до IOS17.5. Тому постраждалим користувачам доведеться знову видалити вручну ці зображення, при цьому вони будуть переміщені в останній віддалений альбом у додатку «Фото» і залишаться там протягом 30 днів. Нещодавно видалені фотографії в цій папці можна також видалити відразу, вибравши «Видалити з усіх пристроїв».

Додати коментар
Ще статті за темою